Haii mummy" ada ka sprti sya kandungan 10 mnggu tpi bla d scan baby tue kecil lgi mcm 7 atau 8 mggu

8 Các câu trả lời

Ehhh..sama la..benda ni normal ke..saya scan aritu 5weeks..scan kali kedua yg sepatutnya 9weeks tapi doc ckp baru 7weeks..tak pasal tukar tarikh due..lepas tu kali ketiga ni nak kena scan lagi utk 12weeks..kalau betul baru buka buku pink..rasa mcm 12weeks tu dah lewat utk buka buku 😅

2y trước

samala kalau ikutkan last period skrg 10w6d tpi ikut scan bru 8w6d so lari sikit 2mnggu lebih tkut kene mrh nurse sy buka lah hrtu buku pink sbb dorang kira ikut lat period..

saya sepatut nya hari ni 8w5d .. tp tadi pergi scan , dan ada nmpk fetus dlm kantung, cuma masih kecik 6w1d... takde heartbeat lg.... emmm harap² kandungan kedua ni ok ok saja... jd xpandai nk kira dh sbb kiraan bertukar... xsama mcm 1st child...

2y trước

bersangka baik jela kita.... sy repeat lg 2weeks... utk tgok baby dan heartbeat ada progress ke x... Allah Maha Baik ! ♥️

sama dgn sy. ikotkan sy haritu scan sy 9 minggu mcm tu ..sekali 12/2 scan bby 7 minggu 5 hari. jantung semua ada.. nanti kne repeat scan dkt kkia time nk buka buku..semoga baik sje..sbb yg first okey ..yg kedua ni lain mcm perkiraan dia

Sama saya pon 2 kali scan baby masih tak nampak kalau ikut dah 10 minggu 4 hari tapi scan baru 7 minggu, kena repeat scan lagi 3 minggu

2y trước

kalau baby kecik dari kiraan minggu last menstrual period, mungkin disebabkan persenyawaan tu lambat berlaku.. akan mnyebabkan berbeza minggu.. jdi kiraan utk jangka bersalin bergantung kpd scan sahaja biasanya..

ladang tgk pd kualiti scan diorg... ukuran tu x tally... kalau dpt scan yg sharp ok

saya kes sama, mungkin sebab period tal teratur kot..

2y trước

kalau ikutkan tarikh period 8 weeks, tapi scan haritu usia kandungan 7 weeks bila doc scan

sama mcm sa juga ne

normal rasanya