Perut still masuk angin. Sebu2 perut week 21

Perut masuk angin walaupun dah makan. Ada sesiapa tahu macam mana cara untuk kurangkan rasa perut masuk angin macam ni? Masa week 2-12 kerap kena lepastu dah tak ada. Masuk 20 week datang semula 🥺

3 Các câu trả lời

sy pegi klinik doc just suggest makan dlm masa tiap 2 jam tp makan kuantiti sikit & ringan. makan nasi pun dlm 5 suap & benti. sy try buat ok sikit. tp nasi tu syg kalau x habiskan so sy slalu makan habis kalau lunch cuma akan ada snacking tiap 2 jam skali

Sama mcm saya . Kdg² sampai nak tarik nfs jd sakit , tp lpas mkn ubt gastrik n ulu hati . Oke , tp nanti jd balik .. mgkin pembawakkan 🥲 #22w

2y trước

saya pun wat camni. malas pikir. makan jer ubat angin. memang saya ada gastrik pun.. 25wks

jgn lewat mkn, elak mknn pedas, mkn ckit tp kerap, pakai stokin, elak biarkn perut terdedah kipas