Hi saya nak tanya , normal atau tak selalu rasa sakit dan xselesa kat perut masa 24week ?

Perut jadi xselesa .. qasa sakit sbb nak membesar ? Atau pemakanan kita ? Dlm masa yg sama rasa ja baby tendang sampaikan saya pernah tido secara menonggeng lapik bantal bahagian dada dan kepala utk legakan rasa sakit perut .. barula rasa sakit tu reda dan rasa selesa dan saya jugak sejenis xboleh ikut suka makan cth bila saya makan benda yg boleh menyebabkan angin akan start sakit urat dan badan .. ada faktor makan jgk ka sbbkan sakit perut ? Mcm angin ? #ingintahu #firstbaby

1 Trả lời

btul..kekdg sbb bdn slh mkn pun blh jd cmtu cpt jd byk angin pd bdn... nk2 ms pregnant ni lg sensitif..kena kenal psti sndri bdn kita more snsitif pd makanan apa blh sbbkn angin..mcm mkn pisang ke..makanan yg di buat dr ubi kayu ke.. mcm makan kerepek ke or etc ...mungkin ada spruh org akan kata xkn la dsbbkn makanan jd angin..tp pape pun stiap bdn mnusia brbeza..ada tu makan apa je ok je bdn dia xde effect..tp mcm bdn kita yg snsitif ni..akan mengalami sebaliknya...mg dpmudahkan segalanya... aamiin

11mo trước

sm2🫰🏻