ttc

period x teratur sjak bsalin ank first. tgk org lain preggy, tringin sgt nk preggy lagi. xtau lah skrg preggy ke x. last period 16\5 ,banyak tapi 2 hari je. last month spotting je 2 hari jgk. klau ikut kan tarikh period mule2 tu,ptot nye smlm or hari ni dh period balik. check upt negative je. samar2 pun xde. tapi mcm ade tande2 cramp perut dari bulan lpas, kerap cirit birit,kerap selsema (klau x sye ni jnis susah sgt nk selsema) .selera mkn pun btambah,husband pun plik. ade chance ke x eh ?? bharap sgt2.. harap2 lah dpt tau result sblom hujung mnggu dpn. sbb nk pegi jln jauh ke trengganu. takut nnty x sdar preggy,takut pape jadi kn. hummm ?

1 Trả lời

Hi sis 🤗 Saya pun sama gak dengan sis. Lepas anak first, haid tak teratur. I mean cycle saya kejap panjang, kejap pendek utk upcoming period. Saya ttc baby no 2 dah 8 tahun and still sampai la ni tak lekat lagi. So bulan ni haid sepatut nya 13hb based on apps yg memang dah lama saya guna. But then sampai hari ni tak datang2 jugak. Saya pun dah try upt then result - ve. Takde pun nampak samar2 or else. So saya pasrah je lh. Nak try lagi lepas ni 😀 Tapi tu lh haid tak datang2 lagi, symptom memang dah ade 2 weeks ago. Tapi symptom tu tak semesti nya totally pregnant sebab PMS symptom sama dengan early pregnancy symptoms. Unless kalau upt kita memang +ve once dah missed period, baru boleh consider pregnant. It's okay sis. I feel u when u mention there "teringin sangat nak preggy lagi". Saya faham perasaan sis macam mana sebab saya pun mengalami situasi yg sama. 😊 Lepas ni try gap 4-5 hari utk repeat upt test sekiranya sis tak haid lagi. Maybe hcg level rendah, upt tak dapat nak detect. Think positive, act positive. Insyallah lepas ni kita pun positive. Baby dust for us 🙏🙏😘

5y trước

B complex memang kena supply kat klinik sis utk ibu preggy ambik 😁