ibu2 semua ada tak pengalaman bawa ank naik flight? ada tak cara utk bgi ank leka masa naik flight

pengalaman naik flight bawa ank

2 Các câu trả lời

Hye sis… InsyaAllah Saya ada pengalaman bawak anak naik flight, fery, bas. Anak 1st saya, dia dari baby dah biasa naik flight. So takda masalah untuk dia biasakan diri masa dalam flight. Tapi saya selalu buat sebelum naik flight, sekurang2nya seminggu sebelum saya akan bagitau anak yang kami akan naik flight ke mana, buat apa, nanti dalam flight takleh bising, takleh jalan2. Makesure anak pakai baju tebal, atau standby baju tebal. Sebelum naik makesure anak makan, kenyang, kalau boleh jangan bagi anak tidur sebelum naik, better biar dia mengantuk sikit, kalau anak tidur dalam flight senang sikit. Saya pernah naik berdua ja dengan anak suami tak ikut, alhamdulillah anak behave. Kalau anak excited lagi bagus. Tengok flight jugak, tengok crew jugak, ada yang okay dorang akan datang borak2 dengan anak, bagi bantal n selimut bila anak tidur. Paling penting mental kita kena kuat n ready in case tiba2 anak buat hal mood tiba2 tak okay. Sebab kadang nak kena tunggu sebelum naik tu berjam2 kan…

anak umur berapa ya?

10mo trước

2tahun