was was solat

penat ye was was solat ni. kdg stressed sbb ulang solat jek. ade time jek dpt solat khusyuk. hm

3 Các câu trả lời

saya bukan was was solat. cuma tak tahu la. cepat lupa. amik wuduk, kalau saya tak kira dlm hati berapa kali cuci muka, mesti akan lupa. kdg2 al fatihah dah baca pun, lepastu lupa. otak banyak fikir bende lain. penat kdg2. cepat betul dia melayang tmpat lain. bukan nak fokus solat tu🫤

9mo trước

betul. saya rasa pun sebab tak yakin dgn diri sendiri. bukan setakat bab solat je mudah lupa, kdg buat bende lain pun, lupa dah buat ke belum. paling penat bab kunci pintu. saya tak boleh kunci pintu lepastu tinggal gitu. saya kena double check berkali utk tenangkan hati. kdg2 dah yakin kunci, tiba2 hati tak tenang. dah kena check berkali2 utk tenangkan hati😌

cuba baca 3 qul sebelum mula solat

Kenapa was was?

9mo trước

mungkin jenis otak x stop berfikir dan bnyk bnde nk fikir. dah try kosongkan fikiran.. attention span rendah.