Apakah cara yang berkesan untuk merawat pedih ulu hati yang teruk? Sy setiap hari pedih ulu hati 😭

Pedih ulu hati

3 Các câu trả lời

saya kena mkn ubat. 1st tri makan gaviscon. 2nd tri doc da mula bg ubat gastrik utk kurgkan asid. jd kurg pedih ulu hati. mkn ubat tu utk 2minggu. now byk kurang. muntah pun kurg. bab mkn kalau ikut kurgkan minyak n pedas. tp saya xle sbb saya alahan teruk. kalau xpedas xle telan. so mkn je apa mampu mkn

kandungan 8w..selera makan tidak ada.selalu pedih ulu hati. saya makan sedikit tapi kerap. saya juga mengunyah gula getah untuk merangsang pengeluaran air liur supaya perut TDK kosong.

Kurangkan makanan berminyak dan pedas

12mo trước

tq sis