Banyakkan susu ibu

Para ibu semua, macam mana nak banyakkan susu ibu ye.. Boleh share tips / supplements yang terbaik tak

4 Các câu trả lời

sy share pengalaman sy lah ye.. awal awal dulu susu sy kurang atas sebab2 tertentu.. setiap 1 jam sy pam susu.. lepas anak menyusu bdn pun sy akan pam dua dua breast.. sy akan kosongkan breast.. sy xminum kopi dan teh.. sbb caffein akan buat breast kita kurang hasilkan susu.. sy makan sup sayur.. ade carrot, ayam, lobak putih, oada benggala, etc.. minum milo, horlick, susu full cream, vsoy multi-grain.. minum air 2l sehari.. take time jugak nak naik susu bdn tu.. dalam sebulan lebih jugak.. baru ok susu bdn.. tp ttg susu bdn ni.. kalau anak takde tanda2 kurang susu bdn ok je.. cukup je utk dia.. kdg2 kita yg terlebih risau..

saya tak ambil supplement cuma awal pagi dn sebelum tidur saya mesti minum susu panas.. jangan lupa juga minum air kosong banyak2 sbb bdn kta pun perlukan air.. dn skrng masih menyusukan baby lgi.. 11 bulan baby

lobak putih...sawi putih... nestum.. oat.. kekacang badam contohnya.. kurma.. ni sy pny

jangan lupa jugak minum air ksoo g byk haa