Nak tahu makanan apa kg boleh makan selain hati kerang daging utk naikkan hb? Hb saya rendah sgt 8.6

Paling tinggi hb pun 10.3 🥲 helwwwwwpp me #pleasehelp #firstbaby

8 Các câu trả lời

Awak beli jambu batu makan tiap hari. Kalau saya rutin harian naikkan hb susu HL, makan jambu batu, minum pati delima. Buah delima pun okey kerap makan sebabkan saya malas nak kupas makan sebab ada biji saya beli pati delima je bancuh kosong dgn air. Kerang tu takda function pun kalau makan.

2y trước

Awak jngan la stop makan jambu batu awak makan je. Kalau tknk makan kosong awak boleh buat cicah pape

elakan minum teh dan coffe sis .. jaga makanan awak juga .. amalkan buah oren bagus lagi .. nk percepatkan lagi hb awak cuba minum sangquit tampa gula insyallah hb naik .. dulu hb sya 9.8 lepastu sya amalkan susu anmum dgn aik sangquit tampa gula hb sya dh naik 12 .. selamat mencuba😊

2y trước

mmg kurg minum.. kadang minum sbb angin je.. mmg kena block terus tea.. sbb nurse pun xbagi..insyaAllah sis saya cuba jaga pmakanan.. huhu dh kerja sibuk tak jaga sgt makan🫠

banyak makan sayur bayam. setiap hari mesti ada makan sayur yang berdaun macam bayam. lepastu hari hari makan buah jambu batu/delima/buah naga. saya buat macam ni hb saya naik balik 12.6

2y trước

bestnya hb tinggi huhu insyaAllah saya cubaaa sis 🤗

makan kurma, kismis dan kekacang tiap pagi .. seminggu or sebulan sekali makan la buah naga dan delima.. hb sy Alhamdulillah maintain 14 ..

Baca article ni sis, senarai makanan yang membantu naikkan hb ☺️ https://my.theasianparent.com/makanan-penambah-darah

Minum susu kambing jenama calla beli dekat tiktok

2y trước

Saya juga amalkan pati delima gulsan

ikan bilis pon boleh...

nahh