Opk (+ve) Dpo 11

Opk terang balik pd dpo 11 keatas, biasanya mmg pregnant ke? Skrg sy baru dpo 13. Andai kata nanti sy period delay and check upt positive, boleh ke terus pergi klinik mntk ubat kuatkan rahim tanpa scan dahulu? takut tak nmpk lg scan awal2 kan, tapi nak consume ubat kuatkan rahim tu awal2 sbb dah 2x gugur awal kehamilan. #firstmom

Opk (+ve) Dpo 11
5 Các câu trả lời

OPK +ve tak menandakan pregnancy. ada kes dia boleh salah detect HCG, tapi ada jugak kes OPK +ve sebab hormon lain. boleh pergi, tapi atas doktor tu nak bagi ke tak. ubat kuat rahim selalunya doktor bagi duphaston. duphaston ni basically synthetic progesterone. better awak naikkan sendiri hormon progesterone natural awak melalui pemakanan. boleh search makanan2 yg bantu naikkan progesterone, boleh amalkan sejak 1 - 2 dpo lagi.

8mo trước

kuaci haha

Repeat UPT (brand cb @ dip&tell). OPK hanya test utk kesuburan saja. Tidak digalakkan test guna OPK. OPK dlm gambar ni -ve sis, line belah kiri tak sama color dgn line kanan tu (opk +ve bila line saya terang,peak subur bila line kanan lebih terang dari kiri). Esok pagii dpo14, test UPT waktu subuh ye sis. Moga ada rezeki 🤲🏻

8mo trước

yup, semua negative. cuma lepas sy stop test opk, after 1 week test balik line dia jd pekat balik tp still negative. mungkin ralat kot kan.. okayy baik, terima kasih 🥰

Bergantung pada doctor sama ada nk beri awak duphaston atau tidak. Keguguran first & second check dgn doktor yang sama ke? Pakar O&G atau bukan?

8mo trước

baik, sy akan pertimbangkan. thank you 🥰

depends on klinik.. ade sesetengah x bg, klu x nmpk ape2...

Negative semua tu

8mo trước

Still negative