Makan maggi pedas giler.

Ok ke klu perut memulas lepas makan magi pedas giler? Sakitnya mncucuk. Ada effect ke dgn kandungan? Sy dah 38w3days. Takut pulak

8 Các câu trả lời

saya time preggy time awal awal je memang suka sangat makan pedas , tapi paling fav sup daging pedas kedai tomyam 🤭 start dah masuk 6 bulan perut tak tahan , pedih ulu hati lepastu terus stop makan pedas . ramen pun ada makan tapi satu suap je sebab tak tahan . alhamdulilah baby okey selamat .

sy pun selama mengandung kuat mkn pedass...tp alhamdulillah tiada ap2..baby sihat...klo blh kerapkan minum air kelapa insyaallah baby kluar bersih...sy amalkan minum air kelapa Dr 37week Smpai kluar...

sis... jgn la ikut petua mgarut.. tak sma perut kita ngn org lain.. baby masi nak bg mumy rehat tu.. 🤣 lama sikit lam perut

saya makan alhamdullilah okay je , mungkin perut sis tak tahan lagipun bkn semua makanan sesuai dgn kita masa mengandung

1y trước

Makan maggi pedas giler tu memulas bgni, biasa makan pedas yg lain ok. Cuma pedih ulu hati la 😭😭

sy tak pregnant makan pedas pun perut mencucuk. berani awak makan pedas time pregnant 😅. ciannnn baby

1y trước

fahammm. pernah baca jugak tips tu, tapi tak berani sy nak makan pedas pedas time pregnant 🤣. awak cuba la cara lain untuk cepatkan bukaan 😆

saya makan maggi pedas giler 2 sudu je nasib baik ok, 2 sudu je mampu sbb pedas sgt

tp 38week tu dh blh brsalin,klu sakit mncucuk makin sakit,pergilah cek di hsptl

1y trước

Alhamdulillah sis. Sakit memcucuk tu tengah hari dah hilang

beraninya,kwn sy 5bulan mkn magie pedas giler trus gugur..

8mo trước

Sy dulu makan Maggi siap letak cili lg... baby ok..mmg kuat makan maggi..tp letak sayur.. besar dh anak..pregnant kali ni pun kuat makan pedas. Ada dgr ceramah doktor, mkn pedas x memudaratkan baby.. cuma klu x thn tu, kena heartburn.