Tambah darah

nurse suruh sy makan zincofer sbb takut low blood wlwpn blood ok jee tp lepas makan zincofer jee dlm 20-30min mesti rasa nak pitam, nk muntah lepastu jantung jd berdebar2. ada tk sesiapa sama mcm sy

9 Các câu trả lời

sy pun d kasi makan tu walaupun hb sy 16, perna rasa mau pitam .. tnya doc tapi doc ckp tiada masalah makan tu . tetap wajib makan walaupun hb dah cantik katanya 🥲 bab mau pitam dia blg mungkin telampau penat kurang tidur huhu

makan sebelum tido sis. saya pernah sekali ja makan pagi. lepastu memang muntah. makan sebelum tido tapi pastikan perut kosong selama 2 jam. lepas makan terus tidoo. kalau lambat tido dia akan datang mual dia tu

5mo trước

sy mcm awk pnh mkn skali time pagi mmg muntah..tp skrg ni lps ambk malam lepas pde tu sy mkn mknn lain😅 sbb insulin mlm pnye hope xde ape la

kalau sy pulak jd mual pening satu hari tu . sy kena amik selang sehari . bila ngadu kat doc dia kata normal mcmtu selagi tak muntah maknanya sy bole teruskan 😅 . baru berharap dpt tukar ubat lain

Kalo tak ok .. amik tab obimin pun ok .. zincofer mmg rasa iron dia pekat .. kalo awak tak nk muntah .. awak boleh ambil dgn jus oren .. tu utk hilang rasa muntah .

yea btul,mmg akan rsa pning + nak muntah..sya pun mcm tue.Klu sis rsa mcm tue,bawa rhat/baring..

sy xmkn pun. klu xssuai baik xperlu ambil. bukan semua benda sesuai dgn kita

sy sllu mkn sblom tdo.. lps mkn trus tdo so kurg png2 tu..

Pernah, sis makan ubat tu. Sebelum makan ke selepas makan

Sy pula rasa sakit kt belakang leher