NT scan perlu buat ke di usia kehamilan 12 week ?atau tunggu detail scan

Nt scan perlu ke buat?

3 Các câu trả lời

NT scan untuk detect 3 jenis syndrome. Antaranya syndrome down. Seeloknya buat lah. Details scan takkan dapat detect syndrome down. NT scan dia ukur cecair dekat bahagian belakang kepala baby. After 13weeks ni cecair ni dah takkan ada, dan diserap masuk kedalam kulit baby.

1y trước

thank you , mommy sierra

Mcm sy bt je.. kalau sis jenis sllu nk tau pkembangan baby blh je bt.. nt blh tau samede baby ade down syndrom atau x.. kalau sis jenis penyabar blh je tggu detail scan.. hehe

Sy baru lepas buat NT scan 3 hari lepas untuk check kesihatan baby plus rindu nak tngok dia dalam perut 🥹❤️

1y trước

Seawal 11minggu sehingga 13minggu 6 hari. Paling cantik masa 12 minggu.