HB saya makin drop. Skrg dh 10.45. Ada tips tak mommies 😭

Now dh 23 weeks. Risau 😭

4 Các câu trả lời

Kalau you ada ambil caffein (coklat/ teh/ coffee), kena kurangkan. Segelas je sehari. Cuba makan buah delima/ guava. Sangat2 membantu.makan kerang dll. Boleh cuba google apa lagi makanan untuk tambah darah. Ubat iron mesti kena ambil masa perut kosong/ gapkan 2jam sebelum/ selepas makan. Kalau rasa kust sangat, minum dengan sunquick tanpa gula. Pakr o&g i pesan, jangan ambil iron dengan susu sebab nnti akn ada reaction, boleh buat rasa nak muntah. Apa pun, cuba la tips2 tu ya. Enjoy your pregnancy. Take care dear 😘

Hi sis Makan jambu batu setiap hari Boleh ambil hati ayam dan kerang alternative days Ambil iron tablet ganilia bagus boleh tambah sangobion sgt sgt bagus Blend atau makan buah delima Masak beetroot Boleh buat jus masak pun sedap Ikan bilis goreng Bayam merah Try semua ni sis Hari tu hb sy naik dari 10.6 ke 12.2 dlm 2 minggu selepas buat semua ni All the best

Gapkan pengambilan ubat dengan kafein, susu and yogurt. Pastu makan ubat dengan air limau ke sunquick ke. Haritu hb saya drop dari bulan ke bulan last 12.9, masih cantik tapi drop saya jadi risau, pastu sekarang pas makan ubat saya makan buah tangerine sebab tak sebesar oren biasa tu and senang kupas, hb saya naik jadi 14

dah minum pati delima? try mkn buah jambu,