sakit pinggang

normal x rasa sakit pinggang + ada rasa sakit jugak di perut .. cuma sakit terlalu sakit pada pinggang..perut x sangat#ingintahu #pleasehelp

2 Các câu trả lời

Normal je sis. Sebab saya pun macam tu. Tanya nurse dia cakap, sebab baby makin membesar, jadi mekanisma badan kita dah berubah. Sebab perut makin besar jadi belakang kita makin lentik, so effect ke pinggang kita. Jadi nurse sarankan kat saya haritu, bangun tidur kena slow slow. Mengiring dulu, lepastu kaki dulu turun and angkat badan slow slow. And kalau angkat barang yang ada dibawah seeloknya duduk and angkat slow slow. Alhamdulillah menjadi untuk saya, sekarang dah kurang sakit pinggang. Haritu sakit pinggang saya sampai tahap nak pijak lantai pun sakit. Bongkok nak ambik air wudhuk pun boleh menangis sakit 😅 tapi kalau tak menjadi jugak, boleh cuba tanya nurse yang check sis dulu 🥰

normal, tapi kalau sampai effect kerja atau rutin harian kita, pergi check ya.