Bayi 2bulan menyusu

Normal tak anak 2bulan tido dari jam 8pagi sampai 1ptg, bgun minum susu 2oz. Tido balik jam 2ptg sampai 5ptg, bgun minum susu 1oz ja

5 Các câu trả lời

tak normal. kena kejut dia utk minum. takut dia dehydrate kurang cecair dlm bdn. sehari sepatutnya tukar pempes dlm 6-8 kali kalau baby 2 bln, warna air kencing pn kena cek kalau terlalu pekat mcm air teh kt pempes. cek juga bawah lidah, takut ada tongue tie (baby akan susah nak menyusu).. kalau xpandai tgok bwk jumpa dokter. walaupn anak minum fm, baby 2 bln tetap akan menyusu kerap 2-3jam sekali sbb perut dorg kecik je. mmg akan minum kencing berak dan cepat lapar semula.

tak bagus utk baby, nanti dehydrated. kena cuba cari punca kenapa dia kurang minum susu, susah nak telan sbb hidung sumbat/kahak atau ada ulser dlm mulut ke, perut kembung ke. moga dipermudah urusan.

tak normal. should be bgn setiap sejam atau dua jam kalau minum susu 2oz. susu formula ke bf?

tak normal takut baby dehydrate.

taknormal