Turun berat badan

Normal ke ya turun berat badan semasa pregnant?Sekarang dah 12wks alahan makin berkurang tapi tiap² minggu turun 1kg. Tapi masa checkup kk scan baby okay je size pon normal. Risau pulak kacau perkembangan janin🥺#ingintahu #bantujawab #firstmom

3 Các câu trả lời

normal kut sis sy pun smlm pergi kk check berat makin trun 1kg tiap minggu tp baby time scan nampak okay je doc dgn nurse siap kata nampak besar lg dh 12 week walaupun pregnant alahan teruk gila..jngn skip mkn seharian time berat trun nanti kita yg rasa nak pitam🥲kalau boleh makan truskn makan klau xleh cuba cr maknan yg menarik selera dan minum air banyak2..n doc cuma pesan jngn skip ubat yg diberi ja btw hri khamis ni bru jumpa pakar pemakanan hrp dpt membntu la sedikit sebanyak..awak pun jaga kesihatan mmg nampak baby okay tp kita yg x okay sebenarnya😵‍💫

2mo trước

tulahh sy setakat ni pun kalau muntah mesti ganti balik makan lg takut baby apa² semoga urusan sis dan baby dipermudahkan n selamat

sama saya pun dah 12 week berat badan turun ketara . lepastu masih mabuk .

2mo trước

semoga mommy n baby sihat² selalu

awl2 turun tak apa..yg xboleh bila dh hujung2 tu

2mo trước

okay baik tq