Sembelit berdarah

Normal ke untuk preggy mom, kadang-kadang sembelit. And masa buang air besar darah keluar?

4 Các câu trả lời

Sy pernah macam ni tapi masa kandungan dah sarat..masa buang air besar memang lama nak keluar tapi sy tak teran pun..bagi dia keluar sendiri..cuma kdang2 tu ada darah setitis dua..darah merah fresh..bgtahu kat doctor,doctor kata selagi tak sakit tempat keluar najis,dan merah fresh darah tu tak bahaya sebab salur darah kita memang fragile bila preggy..tu kes saya, tapi apa2 pun awak tanyakan pada doctor dulu ya..semoga dimudahkan..

normal klu belas-belas week sembelit. kadang2 najis kita pun akan jadi gelap dr selalu. sebab makan vitamin acid folic tu. selalu nurse akan tnya wrna najis kita sbb nk thu kita makan x vitamin kita tu

2y trước

yaa. normal. sama mcm saya. rupanya baca2 google2 sbb mkn vitamin 😂 saya pun ada time sembelit. skrg 17week preggy anak kedua

Klau dh berdarah, tu dh buasir ye. Lg diteran lg berdarah. Sy kena smpai bertahun2 last2 laser utk buang buasir sbb kerap berdarah bila membuang.

tidak normal.. pergi klinik.. nt dlm pantang lg teruk azab sembelit.. minum air kosong bnyk.. mkn mknan yg tinggi serat dan sayur