Tendangan bayi

Normal ke sy dh 19 weeks 1 day, perut dah nmpak tpi msih kcil.. Sy xde rse tendangan pun.. Ramai ckp brp belas mggu sptutnya dh dpt rse tendangan. Tpi sy x dpt pun rasa.. Ni anak first sy. #ingintahu #ingintahu #firstmom

5 Các câu trả lời

sis sama mcam saya. 19weeks and first time pregnant. ramai cakap dah rasa tapi saya pun taktahu saya dah rasa ke belum. kita chill chill ja sis, kalau doktor kata baby sihat, InsyaAllah sihat saja. tunggu 22weeks ke atas tu confirm rasa dah kang sampai berpesta dia dalam perut 🤣

4mo trước

Hahahaha thnksss sis. Sy cuma overthinking lbih ni mybe sbb scnd pregnancy yg sblm ni dh ggur..

normal klau first mom, sy dulu pun sama tak rasa pape langsung masuk 22week camtu baru dpt rasa tu pun halus² jew, skrg preg no 2 alhamdulillah 15week lagi dah rasa skrg dah 20week bergelora perut ni🤣

4mo trước

Wahh.. Faham2.. Sy pnh prgnnt sblm ni cumanya dh ggur.. Tu yg sy prggy kli kdua ni jdi overthinking lbih.. Hehe.. Thnks sis

Normal. Anak first biasa kita tak rasa, kadang rasa macam tersedu sekali/ gerakkan tu rasa macam ada angin lalu je camtu . Sbb Saya dulu anak first pun mcm tu

4mo trước

Skrg nk msuk 20 week sy rse mcm angin kat rahim. Tpi x lama tu sy kntut haahahaha sy konpius lgi tu bby ke atau angin dlm bdn

maybe awak da start rasa tapi confuse kot. sbb saya dulu pun tau time 18w tuh pun sbb misi tanya ada rasa mcm bubble tak, rupanya tuh baby.

4mo trước

Thnks sis.. Sy overthinking lbih sbb sy ggur sblm ni.. Takut2 berulang lgi..

Saya 20minggu baru rasa tu pun mcm rasa perut lapar tuh. Tp dari pagi sampai malam tak diam.

4mo trước

Ooo sy pn konfius lgi hahaha tpi ada yg kata rsa lapar tu bby jgk yg gerak