Suami kurang bernafsu ketika isteri hamil

Normal ke suami akan kurang bernafsu ketika isteri hamil? Saya perasan suami saya kurang bernfsu dengan saya semenjak Saya pregnant. Bila saya tanya kenapa. Dia akan jawab sebab dia kesian tengok saya bawak perut. Nak pusing or baring ke susah nak bergerak. Jadi dia akan rasa turn off. Normal ke mommies? Saya kadang rasa down dengan diri sndiri sebab saya fikir sy yang dah tak menarik semenjak pregnant 🥺

2 Các câu trả lời

Jgn fkir yg bukan2, suami sy pn mcm ni skg. Sy x bnyk fkir sbb nmpk baiknya jg suami jarakkan dlm 2/3 minggu untuk bersama kdg sebulan. Sy x tnya bnyk dia sendiri kata mmg xde nafsu sbb nmpk sy semakin bnyk sakit situ sni. Pinggang, celah kangkang, nak bediri pn kdg minta suami papahkan klu x menangis la nak bdiri sendiri sgt sakit. So bila difikirkan, logik jg suami fkir bgtu xkn la isteri sakit2 bgni dibawanya lg nak bersama. Tmbah sakit la nt. Tp klu awk rasa lain2 suami x bernafsu blh bincang baik2 kot, jgn biar perasaan tu awk lyan sndiri. Klu sy, sy lebih bnyk plih untuk bermain2 dgn anak dlm perut bersama suami je skg ni sbb jujur sy btl2 x dpt paksa nak bersama dgn suami xselesa + semput susah nak bernafas. Hehe

tanda suami sis perihatin dgn keadaan sis..jgn fikir bukn2 sis..suami sy pn jarang2 j die nk brsama..bila die rasa nk bru kami brsama..bila die x nk sy pn x tnye n x paksa..enjoy your pregnancy ye sis..jgn rasa down lh..take care