URI LOW LYING

normal ke scan 19weeks doc kata uri rendah.. So far takde bleeding or spotting.. Cuma sakit2 kat bawah perut . Bila berdiri lama or batuk ke sakit. macam mana cara nak naikkan uri semula?

2 Các câu trả lời

sama mcm sy. tp 19w masih terlalu awal,sebab baby masih banyak ruang utk bergerak. yg paling buat risau bila uri dibawah ketika sudah 30w ke atas. rahim makin sempit utk baby. next week doc akan buat scan lg utk tau dimana kedudukan uri sy nanti. harap²lah dah naik ke atas

Biasa kalau uri rendah/placenta previa, kita ajar exs bridging mcm ni dkt pesakit dgn breathing exs (tarik nafas guna hidung,hembus guna mulut perlahan2 serta panjang)

2y trước

Boleh combine dgn kegel’s exs..tp bridging lebih kpd strengthening exs utk back pain dan placenta previa..itu apa yg sy tahu la