Ape perlu Buat?

Normal ke rasa mengeras kat atas? Bukan kat bawah? Kadang rasa sampai ke dada.. baby pun kurang bergerak#firstbaby #9bulan #ingintahu

2 Các câu trả lời

Mengeras dekat atas ? Bahagian upper abdomen ka ? Kalau kepala baby dah masuk laluan , tu badan baby . Dia menekan bahagian tu . Bila sis tarik nafas akan ada beza untuk tau mengeras ke tak . Boleh cari di youtube untuk tau perbezaan . Itu normal . 10 gerakan cukup ? Tak cukup pergi hospital kadar segera . Jangan tunggu 12 jam baru nak pergi , andai kata last gerakan baby 4 petang then 6-7 petang takda lagi even dah makan manis , sejuk miring kiri atau usapan . Terus ke hospital .

2y trước

Mcmmana nak tahu beza mengeras ? Sy cari YouTube x jumpa 😅 kalau tarik nafas, kdg ad jugak la rasa sakit

bby kalau kurang bergerak, kne pg hospital.