Kaki bengkak

Normal ke nak masuk 9bulan kaki dah bengkak mcm ni? Dah 2,3hari taknak surut bengkaknya. Kalau brdiri takdelah sakit sgt

Kaki bengkak
10 Các câu trả lời

Sy pun bengkak mcm ni, sekarang dah nk masuk 39 minggu. Dah check dgn doktor. Doktor just nasihatkan supaya tido kaki lapik bantal bagi tinggi. Jgn duduk terlalu lama, jgn berdiri terlalu lama. Nk duduk kena tinggikan kaki. Sbb dia kata klu sakit smpi bahagian belakang betis, kena dtg hospital check lagi sekali.

Tak normal. Please check terus dengan gynae. Saya hari tu kes macam ni. From zero risk pregnancy tiba2 severe preeclampsia. And have to beranak awal, emergency caesarean after BP meds tak dapat nak turunkan BP. Baby still in NICU for sebulan sebab premature. Please please check Dr. Bukan check sini

1y trước

betul tu sis, sama macam sy mengandung anak sulung..kaki sembab tp xde la teruk sgt..checkup 40w kat kk, terus kena tahan dah..severe pre eclampsia, terus naik ambulan ke hospital..so pd tt, baik pergi jumpa doktor & mtk doc periksa keadaan sis & baby..semoga dipermudahkan urusan tt

saya dari 7 bulan dh bengkak tapi tak sebengkak mcm gmbr yg awak tunjuk. ada juga bagitahu Dr, Dr dh cek & monitor so far takde masalah. kasut pun sampai dh kena tukar size 😅 saya rasa sebab keturunan saya jgk time mengandung kaki jadi mcm ni

Bengkak sangat tu . Org kata kalau dah bengkak sangat boleh jdi tanda nak bersalin .Saya 36weeks plus kaki takde bengkak . Apa apa pun kalau tan osti pegi je klinik .

Normal sis utk ibu mengandung.. saya masuk 7 bulan dah start bengkak kaki.. time tidur or rehat nurse pesan naikkan kaki and kurangkan berdiri terlalu lama

1y trước

Same la..dah tinggikan kaki time tido pun masih tak surut2.

Sy bila dh start bngkak kaki, dr pesan pkai compression socks siap2. Jd kurang bngkak nk jln jauh pun pkai je socks. Dduk rmh x pkai sgt.

bengkak sngt tu. tdo tinggikan kaki tak? sy pn kaki bengkak jgk, tp after tdo tinggikan kaki, pagi esok tu surut sikit

Mcm saya 34 weeks bengkak juga kalau saya banyak berdiri + buat kerja tp sekejab tu dia surut 🙌🏻🙌🏻

bengkak nya...saya tak pastila normal ke tak klu mcm tu

Awak dh brape week.. sy x bengkak lgi

1y trước

35w6d