Luka episiotomi

Normal ke mommy2, bekas luka episiotomi masih rasa ngilu sengal2 mcmtu kalau duduk pun masih kurang selesa lagi. Ank dah masuk 3 bulan dh. Kalau ikutkn luka dah sembuh. Ada cara ke nak hilangkan rasa tak selesa ni? #firstmom

1 Trả lời

Hi, sis. I seldom feel that way. Dah 1year++ after delivered. Yang I perasan kalau I sejuk, bekas episiotomy tu rasa macam ngilu ngilu. Hahaha tak tahu kenapa. Tapi luka memang okay, jahitan pun kemas. Pernah tanya mom, kenapa rasa macam tu. Mom kata normal, kadang mom pun rasa macam tu juga. But if you risau, nanti u tanya la nurse/doktor masa checkup anak nanti.

10mo trước

Alright sis 🫶🏻