UPT Test. Normal ke masih negatif walau dah lewat almost 2 week?

Normal ke masih lagi takde double line bila buat UPT test? Sbb dah lewat almost 2 weeks. Last period 6/2/24

2 Các câu trả lời

utk pengalaman sy lepas kawin mcm tu lah sis, lewat 2minggu tpi -ve, tk lama tu period dan bulan2 seterusnya pon mcm tu smpai 2 3 bulan tk period, pegi cek klinik doc kata hormon tk stabil lepas kawin 😅 pstu dy bagi ubat turun darah, tk lama tu lekat alhamdulillah

kalau period jenis regular, patutnya dah dapat +ve kalau preggy. most probably just missed cycle. tapi selagi tak period, test je seminggu sekali. kalau tak track ovulation, memang tak boleh predict next period/+ve UPT dengan tepat.