Muntah setiap hari

Normal ke kalo rasa pening n muntah setiap malam, badan rasa panas n asyik berpeluh je,, sy baru 11 weeks pregnant,. N satu lg, demam on off. Badan rasa lemah je, normal atau sy ptot ke klinik? Sebab sy first time hamil.

7 Các câu trả lời

Normal rasanya, sbb sya mcm tu tpi dah kurang dah. pening rasa mcm mabuk dalam kereta, mual susah nak makan. badan kjap panas kjap ok sbb skrang mmg suhu badan kita jadi lain. selalu akan panas dari yg lain. org lain tangan sejuk, tangan saya je panas 😅 tpi kalau mcm sis ni, better pgi je klinik mybe ada ubat untuk kurangkan demam. takut tak elok, sbb sis selalu muntah jugak. kurang zat dalam badan

normal sis.. dh jmp doc dia pun kata normal.. nikmati aja.. kita pun dh merasa muntah tu smpai luka ank tekak sbb kerap muntah.. i pksa juga mulut ni mkn mi grg, nasi,buah dll yg berkhasiat supaya badan cukup zat.. i try tgk netflix n kerap kluar rmh dptkn udara segar..syukur skrg i dh krg mual n muntah.. mkn mst on time n sikit2 tp kerap. perlu elak bnda yg sbbkn kita rimas n mual.. moga sis cpt sembuh ye..

Betul2..normal..sy pon malam je dia nk mai muntah tu..tp sy baru dpt trace penyebab muntah n mual ni..mcm sy, sy dah xbole nk makan pedas n masam..wlpn kalo makan pedas baru ada selera, terpaksa padam je niat tu sbb tu punca pedih ulu hati yg menyebabkan kita nk muntah..alhamdulillah da kurang makan pedas..mual masih ada tp xmuntah n masih terkawal ..alhamdulillah

Sy awal2 bdn rasa panas jgk, pening muntah pon normal je tnda alahan..tapi kalau awk rasa mcm demam on off cmtu better la pi klinik dptkan rawatan drp biar je..sbb awk kn firstime pregnt..cegah lgi baik

normal doktor kata, tpi klau terlalu kerap muntah hingga menyebabkan diri kita lemah, doktor bagi ubat tahan loya mual

sama la kita,last kita makan ubat loya tu,baru leh rehat

better pergi klinik sbb sis demam on off kan