Boleh ke bayi 2 bulan minum susu formula lebih 4 auns

Normal ke kalau baby baru 2 bulan tapi demand nak susu lebih dari 4 auns. Anak saya baru masuk 2 bulan, bagi susu 4 auns menangis nangis tak cukup. Saya kesian nak bagi lagi tapi dia baru 2 bulan. Tolong siapa siapa yang ada pengalaman tolong jawab. Tq 🥲🥲

1 Trả lời

kalau baby takde muntah overfeeding, baby okay je tu minum 4oz. tak semestinya baby menangis tanda dia nak susu.

1y trước

Saya bagi 4oz biasanya. Tapi sejak masuk 2 bulan ni bagi 4oz dia akan menangis terus bila saya tarik botol. Macam tak cukup susu. Saya bagi puting pun dia akan hisap puting tu macam ada susu. Kesian tengok