sakit bahagian ari

normal ke bila sakit bahgian ari2?kadang perut kers kadang ari2 sakit nak berjalan pun rasa sakit sangat🥹now dh 29 weeks#bantujawab #ingintahu

2 Các câu trả lời

Sakit ari ari tu maksudnya janin dah mula nak turun masuk trimester 3. Sakit pelvis pun sama. Saya rajin tanya doktor, jadi doktor terangkan. Pastu waktu 29 weeks mungkin dah start Braxton Hicks contractions. Nak bersalin nanti contraction sebenar bermula.

perut keras tu maybe contractions. ari2 sakit tu maybe SPD, sebab perut dah berat. banyakkan buat stretching untuk legakan sakit tu. kalau ada gym ball, duduk main2 atas tu. kalau tak, banyakkan buat pelvic tilt & cat & cow pose.

6mo trước

Sy pon ada alami rsa sakit dkt dgn ari2 jgk belah kiri..start rasa bila nk msuk 29w..dhla firstmom, xtau apa2..tp sakit tu skjp je dlm bbrpe saat, dtg mencucuk..risau tkut tnda nk beranak😅 pastu klau baring mengiring ada rsa sakit dkt dgn rusuk..terpksa tukar2 posisi nk kurngkn rsa sakit pedih dkt rusuk kanan je..normal ke