baby 2bulan 13 harini

normal ke baby minum susu 5oz untuk usia 2 bulan ? bagi 4oz menangis nak susu lagi .

4 Các câu trả lời

Sy mngntuk bg 4 oz klau nk lg sy tmbh 2oz. Brgntung pd feeding yg sblum. Klau sy blum 1 jam, sy bg 3oz. Lbih 2jam atau nk 2jam, sy bg 4oz. Bila mlm, boleh pg smpai 5oz. Selalu klau nangis mcm nk susu wlaupun dh susu nk tdur. Cuba tgk suhu bilik okay tk. Pampers ke ap. Jgn bg susu je sis, nnt lg jeluak bnyk. Wktu growth spurt boleh susu bnyk sbb mmg nk mnum je.

dia mengantuk tu. baby saya pun macam tu jugak. bila susu dah habis dia nangis. ingatkan tak puas lagi. bila kita sumbat susu memang dia akan hisap sebab tak tahu nak tolak macam mana. dia pun kompius dia react macam mana so dia telan jelah. mungkin anak awak mengantuk..

Anak saya pun sama macam tu. Saya bagi 3/4 Oz je. Mengikut keadaan bila last menyusu. Lepas menyusu tu dia akan menangis, seolah2 nak lagi susu. Tapi saya teruskan dengan burp baby dan dodoikan dia. Lepas tu anak tidur.

Kdg baby nangis bkn sbb nk susu. Dia nangis sbb dia tak reti nk bercakap so tu cara dia communicate. Boleh jd dia mengantuk, pampers penuh, sakit ke apa. Jgn asyik bg susu je sis