Please 34minggu

Normal ke baby mengeras sekejap kejap . Lepas tu sakit pinggang.. ?? ##seriusnanya #firstmom #firstbaby

1 Trả lời

Yes dear. Normal tu. Standby pakaian mommy and baby sesiap. Jangan stress bab sakit tu. Awak layankan aje. Dah boleh baca panduan cara nak bersalin dah. Kalau perut mengeras kerap dalam 30min tu atau keluar lendir coklat merah. Terus pergi emergency. Nanti kalau dah mula rasa perut memulas macam nak terbeyak tu, awak jangan tahan. Layankan aje. Tarik nafas, hembus macam biasa ikut rentak sakit. Jangan minum air selusuh. Kita mention takut nanti kalau orang tua suruh minum. Takut awak minum nanti badan awak tak kuat. Semoga urusan awak dipermudahkan ❤️