baby berak 4 kali sehari

normal ke baby berak 4 kali sehari ? testur dia macam lendir2 kuning kehijauan . sejak masuk 3 bulan ni anak saya kerap sgt berak . dlu masa 2 bulan 3 hari pernah tak berak langsung . saya bagi susu badan je . #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

3 Các câu trả lời

saya pun menyusu badan. normal tu awak. baby fully bf tak berak maximum 14 hari masih normal. najis baby bf sangat sedikit, sebab tu dia akan kumpul dulu najis dan keluarkan sekali banyak untuk belajar meneran. Ini adalah proses normal kecuali kalau perut baby keras, meragam serba tak kena. normal hanya untuk baby sebulan ke atas hingga 6 bulan. kalau kehijauan tu mungkin anak awak dpt banyak foremilk berbanding hindmilk. cuba panjangkan masa menyusu satu payudara utk satu sesi penyusuan supaya anak dpt hindmilk

bg susu ibu biasanya kuning mustard je.. kuning hijau tu kena tgok ibu mkn apa.. kalau boleh jgn amik apa2 ubt2 jamu..☺. and normal aje berak 4x sikit2.. unless overloaded.. tu mgkin sbb panas sbb mgkn ibu mkn ubt apa2..

dia merengek tak?

2y trước

tak merengek .. elok je minum susu tidur