Baby 5bulan niarap time tidur

Normal ke baby 5 bulan tidur di posisi niarap.. risau takut idung tertutup kalau sya x sedar.. mohon penjelasan kalau ade yg mngalami situasi mcm nie..

1 Trả lời

sama, anak saya dari start boleh niarap dia tidur niarap, risau mmg risau sgt sbb tinggi risiko SIDS . Tapi bila sendal bantal tak kasi niarap time tidur dia nangis pulak, dah tu tidur tak lena dan kerap terjaga, saya sgt stres, lastly saya bagi je tidur meniarap, sbb anak saya bila letak kt katil lepas dodoi tak sampai 10 saat auto terus pusing niarap walaupun tutup mata, bulan pertama mmg saya pantau lah sbb tkut tertutup hidung, next month tu tgk dia pandai alih sendiri muka dia kalau tertutup, lega hati. Kalau tak sebelum tu malam2 sata akan berjaga utk check keaadan dia tidur. Sampai skrg anak saya tidur meniarap. Dah nak masuk 5 bulan baby