Bayi 6 bulan berak 2minggu sekali

Normal ke ank sy dr usia 3 bulan smpai skrng 6 bulan berak 2 minggu sekali..full bf je, tak minum susu formula..tak meragam tak kembung.. Tapi tiap kali membuang dy akan nagis nk teran sebab najis dy agk likat sedikit..

4 Các câu trả lời

biar betul sis? means sebulan 2kli je beraknya? mcm ada yg xnormal je situ .. better gi check sis, mana tahu usus dia ada masalah pape ke ..

kalau sblm makan normal. tp 6m dah makan, seeloknya setiap hari.. 💩 kita simpan lama dlm usus nanti jdi sembelit

Macam tak okay je. Dari 3m macam tu. Tak pernah check dengan doc ke? 2minggu sekali berak...