pregnant 5week

normal ka pregnant 5week ada turun darah coklat kuantiti sikit dlm 2/3 hri dh pegi klinik dr ckp normal dn bg ubat kuat rahim , dr ckp mungkin bercak untk penempelan , dah scan baby ok ja duk dlm rahim n dh nmpk kantung , tp tulah sy risau sbb sebelum ni sy gugur 20week sbb ygtu takdk pun turun darah time awal mngndung , mintak pendapat korang 🥹doakan baby sy sihat dn cukup sifat dan selamat lahir hingga 40w nnti terima kasihh awk semua ❤️

4 Các câu trả lời

Kalau Dr dh ckp normal n bgi ubat kuat rahim okay la tu..tp kne pantau la tiap hari..sbb sy pernh ada sejrh kgguran, tnda2 kuar brown spotting..first scan Dr ckp normal je mybe penempelan…tp Dr xde bg ubt kuat rahim wktu tu..sy plk first pregncy jd xtau pape..hmpir sebulan jgk la..then sy pi scan kli ke 2 tau2 je xde hbeat..bby stop bkembng 8w..ikutkn wktu tu dh 10w..Now yg sec Alhmdulillh xde sebrng brown spotting..hri2 pantau, kne bnykkn bedrest jgk.

2mo trước

Insha Allah fikir yg baik2… sis ggur bila? Bru lgi ke? Sy hritu Dr/nurse nasihatkn klau nk pregnt blik atleast 3bln gap..tkut rahim xkuat lg..yg sec pregnt ni sy gap 6bln

bole jd 2 kemungkinan, samaada spotting penempelan atau tnda2 nk keguguran. atas baby jgk, kalau kandungn x jadi, dia akan turun jgk mcm sy dlu week 5 turun darah berterusan week 7 gugur.. tp ad kwn sy ok die mkn ubat kuat rahim n alhmdulillah slmt bersalin dh. insyaallah mommy positif je ya..moga ada rezeki.

2mo trước

skrg bby dh 6w2d scan msih nmpk kntung 🥹 astu bleeding bnyk doc ckp mungkin kadungan tak jd sy diberikan masa smpai 30hb doakan sy nmpk baby n heart beat 😭

normal sis, sy weeks ke 6 ni baru stop bleeding tp tula jd cramp perut, peha & betis pula 😢 https://chat.whatsapp.com/HItjT4PF1U12tmJr5st7wL

Boleh tau ubat kuat rahim tu nama apa? Sy first time risau jugak lasak2 buat kerja

2mo trước

Saya pakai duphaston