Normal atau tak normal

Normal dak? Baby boy minum susu formula hari ni masuk 3 hari tak berak tapi sendawa kentut kerap perut tak kembung kencing bnyak .

6 Các câu trả lời

Rata2 anak kawan yg minum susu fm shj, 1-2hari dah berak. Klo hari ke-3 n so on xberak, bby pon dah meragam semacam diorg bawak terus jumpa doktor. Dptla ubat masuk bontot tu. Tapi situasi anak sis kate kencing byk, kentut & sendawa pon ada, perut xkembung. Kira tak keras la kan. Depends dkt sis nak monitor lagi ke mcmana. Klo sy, ragu2 pon sy dah angkut bby jumpa doktor. Sis boleh refer juga jawapan dari website doctoroncall ya. link sy ada letak sekali. https://www.doctoroncall.com.my/tanya/soalan/kekerapan-berak-bayi/128391 Hopefully baby sis dah berak da harini. Aamiin

Normal sis,kalo dia kentut & sendawa tu ok…kalo lebih 5-6 hari xberak tu bwk la pegi klinik & check…buat urutan ILY tu ya…

normal tu..mcm baby sy susu badan kekdg 2hari xberak hari ke 3 meriahh betul beraknya..huhu

normal, asalkan dia ada buang angin and tkde masalah kembung . ok je

normal, kalau lebih 5-6hari boleh jumpa dr

patut kena berak sehari sekali