sangkut gdm week32

hi nk tnya. sy sangkut gdm. bcaan gula ni akan turun balik x? atau turun lepas branak? sy kalau bole sy xnak la kena cek bsp 4 kali sharini smpai ke branak. nk normal je xmau ada gdm 🥺

6 Các câu trả lời

Normal sis kalau sblm pregnant takde kencing manis. Tp sbb pregnant ada kencing manis. Sbb hormon pregnant je tu. InsyaAllah lepas bersalin takde dah tu. Semua org pon nak normal tp dah sangkut mmg kene buat bsp every two week. Kalau result tak cantik kene buat every week. Kira sis okay la sangkut start 32w. Ada bape weeks je lagi. Org lain sblm 20w pon ada yg dh sangkut 😅

1y trước

sy sgkut dr 14w ahha

Sye sangkut gdm awal2x lagi😅.. ttbe ade sangkut anak no 3 nie.. Tpi Setiap Kali buat bsp mmg cntk jerk, tk pnh naik 6.00 ke atas.. sye buat seminggu skli, buat sndri dkt rumah.. doc tk sruh buat sminggu skli pown, sye yg nk buat.. just nk pasti kan bsp sye normal, nt beranak tk ade mslh..

Hai sis. Sy sangkut gdm dari 20wk lagi. Kalau kita mmg tkde kencing manis, bacaan tu cantik je sebenarnya kalau buat bsp. Kalau dah sangkut mmg kena buat bsp tiap 2 minggu sis. Sy ambik positive side, kita boleh monitor kesihatan kita and baby dari awal 😃

1y trước

sama..sy pn ambil positive side ..utk kebaikan kita n anak

sis gdm apa, kena buat bsp setiap hari? saya haritu utk permulaan, buat 2minggu sekali je. kalau dah sangkut, memang kena pantau sis. dari bacaan tu doc akan menilai. saya lepas bersalin takde gdm dah.

sama la saya 30w sangkut gdm tapi 2 mnggu sekali bsp tapi kalau bacaan cantik 2 mnggu skli kna buat kalau tggi baru dktr suggest on ubat atau insulin harap2 xda sbb hormon ja

Tak pe sis. Saya pun sangkut jugak. Tapi alhamdulillah dah nak masuk 39 minggu. Bacaan gula ok terkawal. Kurangkan ambil air manis and mknn manis2. InshaAllah ok 👍🏻