Berat bayi 5 bulan.

Hi nk tnya. Norml ke berat bayi 5 bln lbih baru 6.5kg? #ingintahu #firstmom #beratbaby

7 Các câu trả lời

kena tambah 3.6kg dr berat lahir. rujuk graf berat anak laa puan. jelas nampak dlm tu.. if baby lahir 4kg manakan betul utk samakan dgn baby lahir 2kg

Anak sy masa checkup 5 bulan berat dia 6.4kg. Tapi nurse kata okay je sebab graf baby dalam kawasan putih. Next week checkup 6 bulan pulak.

Cuba awak semak graph chart (BMI, tinggi, berat) dalam buku baby. Kalau semua dalam line putih means normal untuk anak awak.

selagi graf anak dlm kwsn putih mksdnya normal sis walau sepatutnya kalau 5 bln dh ptt 7kg ke atas kn?

Xtahu normal ke tk sbb baby saya 2bulan 6kg

ya betul, refer graph.