Gdm on dc

Nk tnya, ada ke yg gdm on dc kena bersalin awal? Atau mmg ikut due. Sy ada scan 2-3 hari lepas baby 2.9kg (34w3hari) . Tp doc KK tk scan2 lgi utk bg tarikh/ikut due. #firstbaby #35weeks

4 Các câu trả lời

sy pun gdm on dc.. minggu lepas 36w scan baby berat 2.2kg je .. tapi awal2 doc da Kasi tarikh serah diri😂 due 18/6 .. 17/6 kena serah diri dah .. xleh overdue🥲 skag da 37w3d ..semoga dipermudahkan urusan bersalin Kita semua nnti .. Aaaaaminnnn 🥰

saya tak boleh overdue sbb gdm on dc jgk. ikutkan due 22/6 skrg 36w 4d. hari tu scan berat baby 2.8kg masih range normal jadinya boleh tnggu sampai 40w. skrg masih xde tanda pape just sakit, cramp gitu je

Sy pun ad GDM ok diet.. hritu scan 36w.. baby 2.6 doc kta sy bole bersalin ikut due date sbb baby normal .. tpi awak 34w baby dh 2.9 sy rse 36w ke 37 awak kena serah diri dh tu..

1y trước

betul. sy pun gdm on diet. scan 26w smlm berat baby 2.6++ doc kata baby berat normal. so die bg tarikh serah diri sehari sebelom due. 26.6.23

Tak kena bersalin awal cuma tak boleh overdue. Bila overdue, doktor akan bagi tarikh untuk serah diri. Saya sendiri bersalin tepat 37 weeks.

1y trước

Saya bukan kena bersalin awal tau tapi sebab dah keluar tanda.