VBAC kaunselling!! #36w

Hi nk tny ad yg momy ank first ceaser ,then kedua Req utk Elktif ceaser x?...sy 36w ad vbac kaunselling....sy cdg nk req ceaser kali ke 2..pakar bagi x ?saya bersalin booking hsptl semi gov HUKM☺hope ad yg sudi komen2..#seriusnanya #ingintahu

2 Các câu trả lời

Sama situasi dgn saya. Anak first bersalin ceaser sbb baby breech. Anak second saya buat keputusan untuk normal. Pakar akan scan dulu kondisi kita sama ada kita layak utk try normal ke atau ceaser. Kalau takda apa2 masalah pakar akan suruh kita buat keputusan utk bersalin normal ke ceaser. Mcm saya sekarang anak second tengah tunggu hari je dah 38weeks. Sebenarnya takut nak normal sbb masa ceaser dulu tak sempat rasa sakit contraction tu. Tapi kita cuba je normal dulu. Bersalin ceaser ke normal dua2 ada risiko. Takpe sis buat keputusan ikut kata hati. Selebihnya kita doa & tawakal kpd Allah. Semoga kita diberi kekuatan & semangat utk melahirkan anak nanti ya❤️

6mo trước

cuba utk normal tp tu la mgkn blm ad rzki..dh dpt trikh ceaser 8/01

Pengalaman sy yg dah 2x bersalin kat HUKM jugak, anak 1st lahir emergency czer. Masa follow up pregnant anak kedua kat HUKM, memang doc akan tanya kita nak bersalin czer atau normal. Doc akan terangkan satu2 apa pros and cons bersalin czer dan normal. Akan ada consent letter yg kita perlu sign. Sy pilih bersalin normal utk yg kedua masa tu dan selamat bersalin normal 36w 1d bulan 4 hari tu.

6mo trước

Eh bukan. Sy bersalin awal hari tu sebab time tu tiba2 contraction. Sampai hospital 3am, doc cek dah bukak 2cm. Esok tu, pukul 8am lebih baby keluar, bersalin cara normal. Alhamdulillah senang je