Brpe berat badan naik sepjg preg?

Nk tanya berat bdn I naik 10kg dh dari sblm pregnant, baby baru 3.1kg (week#38). Ada kwn baru naik 6kg sepanjang pregnant. Nk survey tengok mama lain naik brpe tune preg and bb brpe berat.. thx..#firstbaby #ingintahu

21 Các câu trả lời

12kg dh naik. skrg 37week,. baby 2.7kg due 23/3. alhamdulillah saya okay je smua. GDM xde. biasa la nafsu makan membuak buak..nurse sya pesan makan je kalau lapar hahahaha.. jgn diet sudah sbb akan effect kesihatn dan berat baby

2y trước

due sama ni sis , baby pun berat lebih kurang juga , napsu makan membuak tapi makannya sikit skrng ni

Sy naik 11kg lbh je sepnjg prggy nie.. Due 11hb mac nie tp dh selamat bersalin 12hb Feb aritu emergency czer air ketuban kurg. 36week 1day time tu. Moga dprmudhkn urusan bersalin semua mommies.

saya naik 20.5kg, due 29/3 ni, alhamdullillah xde gdm, darah tinggi.doakan saya bersalin normal & anak pun berat badan ideal.. takut nyeeee 😭

2y trước

Aminnn2…. Tq auni.. sama la kita first time.. mcm2 fikir.. takut, happy, excited smua ada..

nak dekat 16kg dh naik 36 minggu 1 hari dri awall memang tak ada alahan apa selera semua okay dan makan macam macam dan makan nya banyakk

sy naik 8kg,38w dh.due 16.3..last scan baby berat 3.01..gdm on diet, tp x diet sgt,haha.. hb low sampai ke saat akhir😬

Sy naik 19kg, due 14/03 tp bersalin 02/03 sbb gdm on ubat. Berat baby 3.61kg 😅 bersalin czer

Sy naik 18kg sepanjang preggy . Skrg bru 37w 3d . Baby masihhh dalam peruttt . Belum mau keluar .

2y trước

Last timbang 63kg . Sblm prggy 43kg .

Sis saya naik almost 20kg around 16-17kg macam tu now 39th week. Tiba tiba insecure :')

2y trước

Tak ada sis :') hujung hujung ni saya jadi bengkak air tapi tak ada darah tinggi jugak. Saya jadi kurang makan tapi berat tak turun turun jugak.

sy naik 22kg.. alhamdulillah.. oke jer..bby pon oke.. berat bby 3.71kg 😂

33week, berat naik paling byk 1kg, lepas tu turun naik turun naik.