Ruam ruam.

Ni ruam sebab apa ye? Mula2 ingat sebab susu sebab kat area muka sikit je. Lama2 sampai ke belakang dengan leher dia. Adakah sebab panas dan berpeluh?? Ada suggestion pakai apa untuk kurangkan nya. #firstmom #pleasehelp #ingintahu #firstbaby

Ruam ruam.
4 Các câu trả lời

Ni ruam panas awak. Nurse kata normal dan akan hilang sendiri nanti. Baby saya pun naik ruam macam ni. Kesian tengok tapi baby tak nampak menggaru. Saya dab dab bedak sejuk lepas mandi 😊

cer try krim kt farmasi sis.. Sudocream nme nye.. ank sy pon ada ruam mcm tu.. alhamdulillah dah hilang ble pkai krim sudo tu..

anak saya pon sama dari muka merebak kat leher,belakang kepala n kat kulit kepala..da sapu macam2 tapi makin banyak.

Awak fully bf atau ada guna susu formula?

2y trước

Mungkin ruam sebab panas. Kalau rasa rumah agak panas, jangan bedung baby. Pakai barut pun tak perlu. Try pakai cream rashes insyaAllah surut balik ruam tu