BUKU PINK BILA BOLEH BUKA?

Hi, ni pengalaman pertama saya untuk menjadi ibu. Boleh saya tahu, buku pink boleh buka masa minggu ke berapa ye?

6 Các câu trả lời

saya pergi masa 7w 6d. doc ada tanya awalnya buka, saya jawab sbb esok saya start kerja tempat baru segan nak ambik cuti 😅. so far okay je, cuma bila pergi awal masa scan nampak samar2 lagi dan belum dapat ubat/vitamin. next month check up baru dapat. dan doc minta scan klinik luar minggu 10/11 sebelum dtg next check up. paling recommended pergi masa minggu 10-12.

Ikut tempat kot. Saya saja call kk kat tempat saya. Tanya kot ada hari utk buka buku baru. Nurse kk situ kata dtg ja bila tahu pregnant. Nanti dia check & bg satu tarikh utk open buku. Cuba try call kk tmpat sis.

Saya nak buka buku pink time 8week, tapi ada yang cakap mesti awal awal buat bila dah tahu preg, sebab nnti susah dapat buku.

hi mummy.. I buka time week5.. doc ckp terlalu awal. bleh pergi after week 8

saya bukak masa 6w4d . mmg nurse yg bagi tarikh appointment.

8w-12w