Induce 38 Week, Share pengalaman anda.

Next week cukup 38minggu kena serah diri. Tiba2 masuk 36 minggu sangkut BP tinggi plak 😅 hujung2 plak nak sangkut pun. Ada yang mcm saya tak ? Atau boleh share pengalaman kena induce ? #ingintahu

4 Các câu trả lời

Pengalaman induce ni berbeza ikut badan masing2 sis dan ada byk cara -induce drip,prostin(masuk ubat),belon mcm sy kena serah diri sbb gdm/dc x blh lebih dri due.... induce ubat prostin ni ada 2 dos.. slps induce 1st dos kalau x da sakit,x da bukaan dan air ketuban x pecah,ctg baby ok ,ibu sihat boleh proceed dos ke2.tapi kalau x ok kena proceed czer jika ada situasi yng m'bahayakan ibu dn baby.... if x da progress slps dos ke2 kena czer. mcm sy induce 1st dos serta merta dh sakit...tpi sy layan contraction sampai stu tahap air ketuban pecah..terus check bukaan dh 4cm. dh masuk labour room. pukul 12tengah hari..sampai pukul 6++ptg bukaan masih 4cm. so doc proceed emergency czer... ada kawan bersalin beza satu hri je hospital yng sama.. induce jugak die dlm pukul 12+ strt sakit..dlm pukul 4 dh bersalin secara normal katil sebelah sy kena induce dan czer mcm sy jugak. katil dpn pulak masuk wad sbb pecah ketuban terus induce....die sama tarikh dgn sy. masuk labour room dlm pukul 2lebih.. ..dlm pukul 4 dh bersalin.... ada orng ckp induce x sakit... tpi apa2 pun ikut bdn masing2... semoga urusan bersalin sis dipermudahkan dan baby sentiasa sihat...

saya kena induce baru ni dan selamat melahirkan alhamdulillah. induce ubat tak sakit i. Allah cuma masa turun tanda lah agak sakit. moga dimudahkan urusan puan ya amin.

haha sama lah . hujung² baru dpt bp tinggi . sis dah bersalin ke tu

1y trước

semoga allah mudakan persalinan sis yaa .. dah induce nnti klau kurang lgi sakit cntraction sis buat la senaman ke bjalan kat wad tu yaa

mg semuanya baik2 shj dan dpmudah segalanya amiin