Hi mommies, nak tanya ada pengalaman macam saya ke, sy week 27, kenapa kdg2 rase mcm baby mengeras

5 Các câu trả lời

sy skrg 29week . msa 27weeks rasa jgk .. tuh false contraction... kurangkan kerja² yg berat . sy msa 27weeks tuh sy actif kerja rumah . berus lantai bilik air terus baby mengeras non stop ..

2y trước

owh yke sis, sy xberapa aktif sb sblm ni pernah gugur jd pregnant kali ni sy amat berhati2..tq sis..semoga dipermudahkan urusan bersalin nt ye.

sya slalu rsa tu dri 20week rasa nya.. skrng 27week jugk 😅😅 dlam sehari mmg bbrapa Kali mngeras... bertabah lh.. sya ni ank no 2.. ank first dlu tak prasan pun smua tu 🤭🤭

2y trước

Hehehe ye sis lg awl blh rase 😅, tq sis for the sharing..semoga dipermudahkan urusan bersalin nt ye😊

Saya baru kena .. pegi klinik scan , Alhamdulilah doc kata normal .. tu false contraction , kena byk rehat n tak bole penat sgt

2y trước

Aamiin , terima kasih doanya . Semoga doanya berbalik pada sis , take care ya 💋

hi mom, itu namanya braxton hicks or false contraction. normal benda ni :)

2y trước

tq sis tlg jwbkn, sy risau sb mcm awl je lagi hehehe

ingatkan sy sorang je yg mngeras ...huhuhu .sy 27week jugak

2y trước

nak kata xnormal .rata2 semua ibu mgndung yg rasa mgeras .semua xnormal jemaah .haha