39minggu 3hari (due 26/4)

naktanya boleh tak klau kit sendiri rela diri nkserah diri sblm due ? sebab doc dh bagitau klau xdak tnda mmg hari due tu kena serah diri ? klau kata nkserah diri sblm due boleh kaa 😂😂

2 Các câu trả lời

selagi tak ada tanda tak boleh serah diri melainkan dah dapat arahan dari doctor. Macam saya due date 25/4 , tanda2 dah ada awal 2 minggu lepas, walaupun dah refer hosp, doc suruh balik juga kalau tak ada keluar air ketuban / contraction yg kerap. Kalau dah dekat due date, tapi still tak ada tanda, doc kk akan bagi tarikh utk serah diri ke hosp (selalu extend dlm 5 hari) baru serah diri. Doc dah bagi saya tarikh kalau tak ada tanda juga, kena serah diri selepas 1/5 ni. Apa2 awak kena tanya doc dulu.

Nnt doc suruh balikk