Sesiapa tahu nak kira pergerakan janin untuk catat di buku, 10 pergerakan. Ada sesiapa bole bantu

4 Các câu trả lời

Mula 9am-9pm. Gerakan dlm 30minit dikira 1x. Jadi maksimum gerakan dlm 1 jam ialah 2x shj. Take note waktu siang bby mmg kurang gerak sbb kita bkerja/byk bgerak. Jadi dlm 1jam, allocate 10-15minit kejut bby utk bg dia bgerak. Awk buat mcmni, sure pkul 4pm keatas dh complete 10x gerak. Cara nk kejut bby wktu siang is rehat, or mkn benda sejuk (aiskrim / air sejuk) & tepuk or tekan2 slow perut. Sure akn ada respon dari bby.

Kira start pkul 9am-9pm..gerakan atau tendangan dia yg pling kuat dan berirama.jika ada bnyk gerakan dlm 1 Masa ,ia dikira 1 gerakan.

start brp minggu eh kena kira kick baby ni? rasanya nurse xde pesan suruh kira kick baby masa last checkup hritu , 25w.

2y trước

28w mula kira. Klu ada checkup masa tu, nurse akn guide.

Dah kena record ke? Nurse saya tak suruh lg pun