Perkembangan baby setahun 5 bulan

Nak tnye,anak sy setahun 5 bln tapi x boleh bercakap lagi.Cuma boleh bercakap nak tu ada le juga bunyi..Pastu bile dgr bunyi burung,dia akan sebut bird sbb klu nenek die bgi mkn,selalu sebut bird..Kalau panggil nama penuh,die akan angkat tgn..Risau pulak saya tgk..Sebab x boleh bercakap lagi.Adakah sy perlu bawak jumpe paediatrician?

1 Trả lời

1y5m bkn blh ckp laju2 pun. dpt dgr bunyi pkataan yg ada makna pun tu dh ok. dia faham arahan, dia tahu mak ayah dia, social dia dgn kanak2 lain..tu lebih penting. bcakap ni perlu training, makan masa. blh rujuk buku pink/biru ank tgk apa milestone yg patut ank achieve.

10mo trước

tq dear..i dah jmpe paediatrician..die refer speech therapist dan bukan autism..just speech delay