Dilema 😔😔

Nak tnyaa momy² kat sini, ada tak yg tdurkan anak dya mengiring. Mak saya kata kalau kita suka tdurkan anak mengiring nnt kpala anak pun ikut miring dan susah nak lurus... Tapi anak lebih selesa dan lena kalau tidur mengiring banding terlentang. #firstmomfirstbaby

8 Các câu trả lời

umi sy pun slalu ckp mcm tu.. tp sy xtrlalu fikirkan sgt sbb ank sy pun jenis suka tidur mengiring sejak dlm pantang lgi.. suami ckp bila org tua berckp ni ad benda bole ad benda xperlu pon kita ikut.. kita ni emaknye.. kita sentiasa ad dgn ank perhatikan ank.. klu ad ap2 xkena pasti kita perasan dn perbaiki.. mmg wktu dlm pntang kpla dy senget ikut belah yg dy suka mngiring tu.. tpi bila dy mkin besar dy da ok dgn sndiri dy... skrg da pndai meniarap da pon.. ok aje kpla dy.. xde pun mcm emak2 ckp tu..

1y trước

ye ke sis... Alhamdulillah, lega rasanyaa kalau mcm tu.. xlaa saya nie asyik risau.. tq sis

Takpee awak biar dia lena dlu lepas tu baru awak betulkan posisi dia , anak sy pun mcm tu , kalau dia tido telentang dia selalu jeluak keluar ikut hidung sekali , lepas tu mak sy ckp biarkan dia mengiring dlu bila lena baru betulkan ,kalau dia jeluak susu kita kena cepat2 kan mengiringkan dia xboleh angkat risiko susu masuk ke paru2 ..

1y trước

terima kasih komennyaa.. 🥰🥰

Anak2 sy semua tidur mengiring sbb menyusu bdn mengiring.ok je takde penyet2 ke berlekuk ke apa. Hehe.cuma kena tukar kiri kanan jgn biar sebelah je kerap

1y trước

Alhamdulillah, trjawab pun.. tq sis.. tau laa kalau urggg tua nie.. adaa je yg xkena... sayaa pun slalu jugaa tukar posisi kiri kanan

ank sya dari lahir mmg tido ngiring je sbb lena lgpun kite pn blh tdo skli tpi make sure hidung dia xtrttup dgn nipple kite tkut lemas kn..

Tidur mengiring bagus sbb elak dr jeluak/muntah. Baby sy selalu tidurkan mengiring tidur pom lena

1y trước

tu laa sis.. lagi² kalau lepas susu..

anak saya lena smpai pg tido mngiring sis 🥰 takde terkejut2.

1y trước

samaa laa sis.. kalau tdo mengiring, anak saya lenaa tdo

Baby tido ngiring lebih lama n lena. Elak flat head gak