Baby 5 bulan menyusu susu formula

Hi nak tnya kalau dah 5 bulan keatas still ikut jarak jam utk menyusu atau tk perlu dah?sbb anak saya kurang menyusu & susah sikit minum susu.oz tiap kali menyusu pun still 3-4oz tupun belum tntu boleh hbis. #ingintahu #firstbaby

2 Các câu trả lời

Teruskn offer sis, ank sy sebaya full fm. 6oz 3 jam sekali. Mnum 6oz tu split feeding, 3oz dulu 15min kmudian, ank hbskn balance. Ikut demand bby dia x nk, sy bg ikut jam, 1 jam lps bgun bg susu. Klau mlm, 3 kali bgun, stiap bgun 3oz sbb mmg slowly nk kurangkan night wakings jd siang je ank demand susu.

Sama la anak sy pun sis, 5 bulan juga, kdg 2 oz je