Suntikan pneumokokal

Nak tnya btul ke suntikn ni ada -ve effect kat baby? Sy sbnrnya risau jga nak cucuk kat baby sbab rmai jga kwn/family yg x ambil suntikn ni smpai ada yg tolak lngsung x ambil suntikan dri baby smpai la ank dy skolah rendah#ingintahu #firstmom #Sharing_dong_Bund #newmom

2 Các câu trả lời

kesan pada stiap baby tk sama ..vaksin mmg ada kesan (AEFI) .. kalau ibu yakin vaksin tu utk kebaikan ank teruskan la ambil ..kalau tak yakin boleh je tolak ..

tak betul. banyakkan membaca info daripada sumber yang sahih.